Ga direct naar de content

Medewerker Financieel beheer

Solliciteer uiterlijk dinsdag 5 december
plaatsZaltbommellooptijd36 uursalaris3.167 - 4.537 onderwijsHBO vervaldatumEindigt vandaag

Help je mee aan de producten voor de planning & control cyclus? En heb je affiniteit met het beheer van de financiële applicaties? Dan zoeken we jou!

De functie

Samen met de collega’s van de financiële administratie en de financieel adviseurs vormen de financieel beheerders het financiële hart voor de gemeente Maasdriel en gemeente Zaltbommel. Wij maken begrotingen, jaarstukken en tussentijdse rapportages. Je helpt mee aan deze planning & control cyclus.

Als medewerker financieel beheer voer je werkzaamheden uit in het kader van budgetrapportages, jaarovergangen en financiële verantwoordingen. Concreet betekent dit:

 • Beheer van de investeringen en reserves & voorzieningen.
 • Verzorgen aangifte BTW en verstrekken Informatie voor Derden (Iv3) aan het Centraal Bureau voor de Statistiek.
 • Verantwoordelijk voor het verwerken van financiële mutaties en begrotingswijzigingen.
 • Opstellen verantwoording van de financiële regelingen vanuit de Rijksoverheid (SISA-uitkeringen) voor de accountantscontrole. Dit doe je samen met de budgetbeheerders.
 • Je werkt mee bij het opstellen van de planning & control producten waaronder de begroting, de jaarrekening, staat van activa, staat van reserves en voorzieningen, balansdossier.

Waar ga je je verder mee bezig houden?

We denken niet alleen na wat we moeten doen, maar denken ook na hoe we de dingen willen doen. Met jouw financiële collega’s wissel je daarom informatie uit om samen het team financiën te versterken en te blijven professionaliseren. We leren van elkaar en met elkaar.

Over de organisatie en het team

Waar kom je werken?

Tussen de Maas en de Waal ligt het ‘riviereiland’ Bommelerwaard. Door de centrale ligging langs de A2, het afwisselende landschap en de rijke historie is het aantrekkelijk om te wonen, recreëren en werken. De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel werken nauw samen om dit in stand te houden. Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB) ondersteunt de gemeenten op het gebied van Financiën, Juridische zaken, Informatisering & Automatisering en HRM.

Pronken zit niet in onze aard, maar we zijn trots op al het moois dat de Bommelerwaard te bieden heeft. Onze ambities zijn hoog, maar realistisch. De sfeer binnen onze organisatie is informeel en de lijnen zijn kort. Ben jij op zoek naar een baan bij de lokale overheid? Kom werken in de Bommelerwaard!

In deze functie versterk je samen met zo’n 20 collega’s de afdeling financiën.

Jouw profiel

Wat verwachten we van jou?

Jouw kennis en kunde breng je mee naar onze organisatie. De manier waarop je communiceert maakt jou een succesvolle collega. In begrijpelijke taal, rekening houdend met standpunten en belangen van anderen. En door cijfers te verwerken in inzichtelijke planning & control producten draag je bij aan goede besluitvorming met oog voor politiek-bestuurlijk gevoelige thema’s.

Om deze taken goed uit te voeren zijn we op zoek naar een collega die beschikt over:

 • Afgeronde MBO+/HBO opleiding in financiële richting.
 • De benodigde financiële vakkennis met goed cijfermatig inzicht.
 • Kennis (of bereidheid om te leren) van de financiële software Key2Financien en Tangelo.
 • Je hebt een resultaat- en klantgerichte houding.
 • Je bent flexibel, zorgvuldig en nauwkeurig en een echte teamplayer.
 • Je bent proactief, makkelijk toegankelijk en stressbestendig.

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die fulltime bij ons aan de slag wil gaan. We zoeken ervaring, maar staan ook open voor een ambitieuze financiële professional die toe is aan een volgende stap.

Arbeidsvoorwaarden

Waar kun je op rekenen?

Naast een marktconform salaris schaal 9, maximaal €4.537,-, (fulltime) ontvang je jaarlijks 17,05% Individueel Keuzebudget. Ook krijg je een mobiele telefoon. Wij kennen een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/thuiswerkvergoeding, variabele werktijden en studiemogelijkheden. Wij werken (veelal) digitaal en daar waar je nodig bent. Vanuit huis, op locatie of het gemeentekantoor. Werk je op kantoor, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie

Wil je meer weten?

Kijk eens op onze website https://www.werkenvoordebommelerwaard.nl/ voor meer informatie over het werken in onze gemeentelijke organisaties in de Bommelerwaard. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Petra van Wilgenburg, coördinerend senior financieel beheer en bereikbaar op tel. 06 14 11 77 08. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Marieke van den Beemt, co-manager HR en bereikbaar op tel. 06 20 73 69 69.

Ligt hier voor jou een uitdaging?

Maak dan je enthousiasme kenbaar en stuur je sollicitatie (motivatie & CV).

Kom werken in de Bommelerwaard!


Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Marieke van den Beemt van Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard logo
Adres
Hogeweg 11
5301 LB Zaltbommel